torsdag 27 augusti 2009

Hammarslagen ekar


I förra helgen började vi spika ihop väggsektionerna till större väggblock för att det ska gå lite enklare att resa allt. Egentligen så kanske jag borde skriva de istället för vi. Men jag servade ju med mat och fika till grabbarna med hammare så jag tycker att jag dragit mitt strå till stacken också!

Det här är en tredjedel av en långsida. Det är två meter panel och så ska vi sätta dit vindväv på de resterande två metrarna av väggen. Vi räknar med att resa huset i helgen. De har visst spått regn, så jag hoppas de har fel eller att det i alla fall kommer måttligt med regn!

Sommartiderna i butiken är nu förbi. Men jag håller öppet på torsdagkvällar kl 18-20, med viss reservation. Passar inte den tiden så är ni välkomna att ring och avtala annat tid.

tisdag 18 augusti 2009

Ett hus kommer lastat!


Igår hämtade vi trästommen som ska bli vårt nya fårhus.Fåren i hagen intill tittade nyfiket på.

söndag 9 augusti 2009

Än är det sommar kvar

Passa på att njuta av de här underbara sensommardagarna! Och gör gärna ett besök i vår lilla mysiga gårdsbutik. På bilden ovan, vackert i fönstret med konsthantverk från Maria Öqvist-Öhman, Jag blommar.
Till och med 20 augusti är det öppet torsdagar och söndagar kl 13-18. Välkommen!

torsdag 6 augusti 2009

Nya kuddar

Vi har nu ett par nya modeller på kuddar i gårdsbutiken. Vackra att se på och sköna att luta sig mot. Lappteknik med lammskinn och vadmal. Tvättbara, 30 grader ullprogram.
Butiken har öppet idag, kl 13-18. Välkommen!


På vår byggarbetsplats göts den andra etappen igår, så nu är plattan klar. Firman ska bara riva det som är kvar av formen och städa undan. I nästa vecka så ska trästommen som vi beställt vara leveransklar. Här följer några till bilder från bygget.

söndag 2 augusti 2009

Grabbar på vift


Våra två baggar kände för en liten söndagsutflykt och eftersom det inte var någon ström på tråden (som det ju egentligen skulle vara) så var det bara att traska ut. Vi upptäckte att de hade rymt på förmiddagen och jag och mor gav oss ut att leta. Eftersom de lämnat små spår efter sig i form av små bruna kulor... så lyckades vi klura ut åt vilket håll de begett sig. Och tack och lov så hittade vi dem i skuggan av en lada på grannens åker. Så till lunch var de hemma igen. Nu är de tillbaka i hagen och nu är det ström på tråden igen! :)