torsdag 29 september 2011

Höst och livspussel!

Det märks att höstterminen kommit igång för nu hopar det sig med möten i kalendern. Det är föräldramöten och styrelsemöten, och både jag och maken har en tendens att engagera oss. Vilket ju naturligtvis är både lärorikt och roligt. Men ibland är det svårt att få ihop logistiken med familjen och allt som ska hinnas med. Dessutom har mor min ett kvällsjobb så hon är oftast borta på kvällarna.

Så nu tar jag lite höstledigt från torsdagskvällarna i butiken. Återkommer på ett par veckor! Som vanligt går det bra att ringa och avtala tid med oss om ni vill komma ut till butiken!

lördag 24 september 2011

Ja, det har kommit endel regn...

Har inte direkt haft någon lust att blogga. För det har bara regnat, och regnat, och regnat... Och det var inte det roligaste att skriva om... Men så här mycket regn vet jag inte när det kom sist. Så nu börjar det vara historiskt att skriva om allt regn.
 

Lappbäcken, som rinner förbi våra åkrar, kan man oftast vada i med stövlar. Den har i dagarna svämmat över. Vattennivån är väl ca 2 m högre än normalt. Jag känner mig tacksam över att vi har gott om foder skördat redan och att vi inte har spannmål som regnat bort. Halm blir nog en bristvara i vinter. Men vi har lite kvar från i fjol som är ren och bra, så det blir till att spara den till lamningen.
Idag har det tack och lov inte regnat och vattnet har redan sjunkit undan så att det inte längre står vatten i öppningen till hagen. Jag hoppas verkligen att vi slipper mer nederbörd på ett bra tag nu. Lammen växer dåligt när det är så blött. De klarar inte av att äta så mycket när maten blir så blöt. Vi har börjat fodra lite med rundbalar i hagarna nu också, för tillgången på bete börjar avta.
 
Allt blötväder ute har dock gjort att jag och mor hunnit ägna oss åt lite skapande verkstad. Vår vän Maria (Jag Blommar) var härom helgen på slöjdhelg med hemslöjdsföreningen. Och hennes inspiration smittade av sig även på oss! Av skinnspill och överblivna vadmalsremsor ska det bli klackmattor som kan användas som stolsdynor.