söndag 6 november 2011

Cirkeln sluts på fårgården

Veckan som gått åkte de sista slaktlammen för säsongen till slakteriet. Så nu har inte bara årets lammkunder utan även husfolket fått fylla frysboxen med lammkött. Vi har hunnit plocka ned alla stängsel. Och maken har hunnit plöja det som stod på tur, innan det börjat frysa. Vi får tacka den milda hösten för att vi hunnit innan snön!
Igår möblerade jag och mor om i fårhuset och delade in tackorna i fyra grupper. Våra "bluescreens", presenningar för att baggarna inte ska nosa och hoppa över till gruppen intill, har kommit upp. Och sen fick baggarna flytta in hos sina respektive för året. Så cirkeln sluts på fårgården. Nu ska det bli nya lamm! Men tack och lov så dröjer det tills dess. Nu har vi framför oss den lugnaste perioden på fåråret.
Baggen har fullt sjå med att nosa på alla damer. De är dock fullt upptagna med att äta!
Jag ser fram emot att få det lite lugnare med fårskötseln  för jag börjar känna av att tungt arbete inte är bra för fogarna...  För er som inte träffar mig så ofta kan jag berätta att detta är vad jag ser när jag tittar ned när jag sitter vid datorn.
Det är inte bara fåren som förökar sig på gården! :) Bebis är beräknad till slutet av januari. Bra tajming, tycker jag. Ett par månader innan tackorna sätter igång att lamma!

Men ligga och lata mig finns inte riktigt tid för än. Nu laddar vi för julmarknader! Eufåria kommer att finns på Gammaldags julmarknad i Öjebyn den 19-20 nov och Julmarknad på Fagervik i Svensbyn den 26-27 nov. Kanske vi ses då?