söndag 31 maj 2009

Får i kvällssol

I fredags fick fåren komma ut på bete. Det är rätt vilsamt att titta på dem där de går i hagen. Dessutom är det skönt för herden att slippa utfodra dem morgon och kväll. Nu fodrar de sig själva bara vi ser till att det finns nog med gräs i hagen!

torsdag 28 maj 2009

Tillfälligt stängt

Idag, torsdag den 28/5, är gårdsbutiken stängd. Bonden har fullt upp med annat! (Med vad hoppas jag kunna återkomma till inom en snart framtid.)

Ni är hjärtligt välkomna hit på söndag. Då är butiken öppen i vanlig ordning!

lördag 23 maj 2009

Vårbruk


Solen värmer jorden. Vårbruket är i full gång.

torsdag 21 maj 2009

Nu är sommaren här!

Ja, visst känns det nästan så nu!? Fåren är ännu kvar inne i stallet men nu är det inte långt bort till de får komma ut på ängarna. Härligt!


Ett annat sommartecken är att vår sommarbutik öppnar för säsongen. Vi har öppet torsdagar och söndagar kl 13-18, ända fram till 20 augusti. Här finns lammskinn och hantverk av skinn och ull. Samt även ett urval produkter från Maria Öqvist Öhman - Jag Blommar. Varmt välkomna hit!

lördag 16 maj 2009

Full fart i fårhuset

Här på bloggen har det varit tyst på sistone. Hemma i fårhuset är det desto livligare. Nu har nästan alla tackor lammat, det är bara någon kvar. Så det har varit mycket att göra ute på gården. Lamningarna har gått bra. *peppar peppar* Så nu får vi hoppas att de fortsätter att må bra, våra små lamm. Roligt verkar de ha i alla fall. I synnerhet när deras mammor står och äter.