onsdag 7 oktober 2009

Fullt upp!

Här på bloggen har det inte hänt mycket de senaste veckorna och det beror på att jag har haft så fullt upp att jag inte hunnit med att blogga...


Takplåten och vindskivor är på plats. Och det härliga septembervädret gjorde att vi satte igång att måla, trots att vi egentligen hade tänkt spara det till våren.

Inne i huset hamras och skruvas det. Inredningen börjar ta form. Ovan räcke mot inspektionsgången, som vi också tänkt nyttja till utfodring om/när det behövs. Vi väntar på foderbordsfronten, till foderbordet i mitten, som är beställd men som visst dröjer ett par veckor till. Och elen är inte framdragen till vattenkoppar än. Så vi hoppas att det här kyliga vädret inte blir så långvarigt!


Ute på fältet vägs lammen regelbundet. Här är mor vid vågen. Lammen har vuxit bra i sommar. Troligen tack vare att vi haft en relativt torr sommar. Då orkar lammen äta mer än om gräset är mycket blött. I måndags skickade vi tredje omgången på slakt och nu är det bara drygt 20 lamm kvar som ska slaktas om ett par veckor.
Mor har också klippt tackor och livlamm. Det är några kvar som ska bli av med ullen nu till helgen. De nyklippta går i hagen invid bygget i väntan på att få flytta in i sitt nya hus.


Den här hösten hade gärna fått haft en extra septembermånad! I alla fall någon extra vecka. Det är så mycket som ska hinnas med. Men så är det ju också roligt när det händer saker och det finns då ingen risk att sitta sysslolös!
Att julen snart står för dörren blir uppenbart nu när info om anmälan till julmarknader dimper ned i brevlådan. Kanske jag kan önska mig mer tid från Tomten i år?? ;)

Inga kommentarer: