lördag 8 maj 2010

Filmtajm

Nu har jag bemästrat filmformatet och lekt lite med Windows Movie Maker. Voila!
Nu är det bara ca 10 tackor som är olammade. Det har varit intensivt och (onödigt) lärorikt, dvs en hel massa komplikationer vi gärna hade varit utan. Men nu vill jag inte skriva mer om de tråkiga bitarna utan fokusera på alla glada stojiga lamm som sprätter och skuttar runt i fårhuset. Och på mammorna som bräker och är så mån om att hålla ordning på sina små. Eller små och små... de äldsta lammen har hunnit växa till sig rätt mycket. Det blir så uppenbart vad fort de växer när nylammade är i en box intill de äldre lammen.

Jag har i veckoslutet ägnat mig åt "operation lammbar". Vi har tre flasklamm och jag vill försöka spara arbetstid plus att jag tycker det känns naturligare att de kan gå och äta när de är hungriga än att jag ska styra målen. Så jag hängde upp hinken med spenar. Mamma har testat för ett antal år sedan men något gjorde att hon lade ned lammbaren och bara har flaskmatat de år det har blivit flasklamm. Men nu dammade jag av hinken och var inställd på att det skulle krävas lite tålamod till en början. Till mammas förvåning och min förtjusning så fattade lammen på en gång och nu, bara ett par dygn efter att jag bytte flaskorna mot hink så dricker de nu kall mjölk (LGs lammnäring) ur hinken.

Mor har fått några dagars semester och befinner sig just nu i ett grönskande Skåne. Så jag har ensam vårdnad om fåren. Snart ska jag gå kvällsrundan och kolla till dem. Sen blir det sängen så jag orkar upp och mata dem imorgon bitti!

Inga kommentarer: