lördag 20 februari 2010

Blogg-tips till fårägare m fl

Nu har Norrbottens Läns Fåravelsförening startat en blogg:
http://norrbottenfaravel.blogspot.com/
Där kommer man kunna läsa om vad som händer i och omkring föreningen. Så alla fårägare, medlemmar och andra som kanske funderar på att börja med får, lägg denna länk till era favoriter!

tisdag 16 februari 2010

Silvergrå lockar

Nu har vi fått hem skinn från berederiet!


 

Fantastiskt fina, om jag får säga det själv. Så på torsdagkväll när butiken har öppet kommer det finnas gott om skinn att välja mellan. Välkomna hit!

torsdag 11 februari 2010

Torsdag den 11/2 stängt!

Jag har inte möjlighet att ha butiken öppen ikväll. Jag ska nämligen på Piteå LRF-avdelnings årsmöte. Om du också är medlem i Piteå LRF-avdelning tycker jag att du ska komma till Gransalen på Grans Naturbruksgymnasium kl 19. Vi har en hemlig gästföreläsare och naturligtvis bjuder vi på fika!

Nästa vecka kommer jag ha öppet i vanlig ordning och jag tror att det i skrivande stund är på väg en transport från berederiet hem till oss. Spännande! 

torsdag 4 februari 2010

Och hela tiden kom det bara mer...


Jag kan inte låta bli att gå och sjunga på Euskefeurats "Mer och mer och mer". Nog måste detta vara en av de snörikaste vintrarna, i mitt "mannaminne" i alla fall!

 
 

Nu har jag har skottat fram dörren till butiken så jag kan ha öppet i kväll! Vi har fler långhåriga skinn kvar men av de klippta (35mm och 18mm) är det just nu ett begränsat utbud. Vi väntar leverans från berederiet i mitten av februari, så det dröjer inte så länge tills lagren är fyllda igen. Naturligtvis så skriver jag här då vi fått hem dem! Förutom skinn så har vi även hantverk, både eget och alster från Jag Blommar. Om det är något speciellt ni är ute efter så är ni välkomna att ringa och fråga.

tisdag 2 februari 2010

En favorit

Jag känner att jag måste skriva något och ge ifrån mig ett livstecken så ni inte tror att jag deppat ihop efter förlusten av baggen. Sanningen är att jag har haft fullt upp. Jag har precis börjat om på min tjänst på Hushållningssällskapet, efter senaste föräldraledigheten. Jag jobbar där 50% och resterande tid jobbar jag här hemma med mitt eget företag. Det blir en bra kombination, hoppas jag. Barnen är inskolade på förskolan och vi har genomlidit första svängen förkylning. Min har inte riktigt släppt taget om luftvägarna än. Jag hoppas att hostan ger sig snart!


I helgen serverades en favorit i vårt hus, lammfärspaj. Här kommer receptet:

Pajdeg:
5dl vetemjöl
200g smör
3/4 del vatten

Fyllning:
400g lammfärs
lite smör till stekning
salt, svartpeppar
1 dl strimlad purjolök
1 dl hackad dill
3 msk senap
3 msk chilisås
1 1/2 dl gräddfil

Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 10 min. Bryn färsen. Krydda och blanda i purjolök och låt eftersteka. Rör sedan ner övriga ingredienser. Gör ev ett lock eller "garnering" av resterande pajdeg. Grädda ca 20 min. Ät och njut!