torsdag 24 mars 2011

I mors fotspår


Jag hade med mig yngsta medhjälparen ut till fårhuset igår eftermiddags. Och jag kom att tänka på denna bild, på mig i ladugården bland korna. Jag är dock bara dryga året på bilden och lilla S är snart 3 år. Men som många andra bondbarn så var jag med mycket när mina föräldrar arbetade. Förmodligen var det inte alltid så roligt. Men jag tror det var bra. Mina barn har förmånen att få vara på förskola en del av dagen. Men som djurägare och egenföretagare så är det ofta jobb utanför "arbetstid", om ni förstår vad jag menar. Så mina barn är med mig en del när jag jobbar också.


Och det är roligt att hon tycker om att följa ut i fårhuset. Hörselskydd är nu nödvändigt då tackorna låter förfärligt högt när de skriker efter eftermiddagens kraftfodergiva. Man kan ju lätt tro att de tror att det är sista måltiden, varje gång... Vi ger dem pellets nu, förutom ensilaget, för att de ska få i sig tillräckligt med energi till de växande lammen i magarna. Alla tackor är klippta och de första lammen kan rent teoretiskt komma i nästa vecka. Det är dock inte särskilt troligt att de börjar lamma då. Vi får nog vänta minst en vecka till skulle jag tro.
Ute tinar snön fort, för de senaste dagarna har temperaturen legat en bra bit över plusstrecket. Det blir hemskt isigt på gården så det gäller att gå försiktigt. I skrivande stund är det dock lite kallare, ca -3 grader, så kanske får vi ändå behålla snön ett tag till.

1 kommentar:

Pite ByggnadsvårdsErica sa...

Hejsan!

Fick ett telefonsamtal från Lindbergs inredningar. De ville köpa några långhåriga skinn av mig, men jag hänvisade dem till er eftersom de var ute efter ett flertal grå, något som jag inte har. Hoppas han fick ta i er :-)

Vårhälsningar Erica Pite Byggnadsvård Långnäs