lördag 24 september 2011

Ja, det har kommit endel regn...

Har inte direkt haft någon lust att blogga. För det har bara regnat, och regnat, och regnat... Och det var inte det roligaste att skriva om... Men så här mycket regn vet jag inte när det kom sist. Så nu börjar det vara historiskt att skriva om allt regn.
 

Lappbäcken, som rinner förbi våra åkrar, kan man oftast vada i med stövlar. Den har i dagarna svämmat över. Vattennivån är väl ca 2 m högre än normalt. Jag känner mig tacksam över att vi har gott om foder skördat redan och att vi inte har spannmål som regnat bort. Halm blir nog en bristvara i vinter. Men vi har lite kvar från i fjol som är ren och bra, så det blir till att spara den till lamningen.
Idag har det tack och lov inte regnat och vattnet har redan sjunkit undan så att det inte längre står vatten i öppningen till hagen. Jag hoppas verkligen att vi slipper mer nederbörd på ett bra tag nu. Lammen växer dåligt när det är så blött. De klarar inte av att äta så mycket när maten blir så blöt. Vi har börjat fodra lite med rundbalar i hagarna nu också, för tillgången på bete börjar avta.
 
Allt blötväder ute har dock gjort att jag och mor hunnit ägna oss åt lite skapande verkstad. Vår vän Maria (Jag Blommar) var härom helgen på slöjdhelg med hemslöjdsföreningen. Och hennes inspiration smittade av sig även på oss! Av skinnspill och överblivna vadmalsremsor ska det bli klackmattor som kan användas som stolsdynor.
 1 kommentar:

Titti sa...

Ja herregud vad vatten, här har det också regnat mycket, men det där ser verkligen blött ut. Här hemma finns nog en hel del både otröskat och oskördat, fast i dag är det riktigt fint väder. Fin klackmatta förresten. Kram Titti