torsdag 27 oktober 2011

Frost i frostig hage

Igår var det minusgrader hela dagen och solen orkade inte värma bort frosten. Jag och Frost tog ett litet pass i hagen med de få lamm som är kvar.


Kamouflerad hund i frosten. Tog kort med mobilen så skärpan blev ju inte den bästa... Vi har kommit en bra bit med sommarens övningar. Längre än jag trodde jag skulle hinna. För några veckor sedan stallade vi in tackorna och då vallade jag och Frost in dem från betet in i fårhuset. Jag funderade ett tag på om jag tog mig vatten över huvudet när vi närmade oss fårhuset men det gick riktigt bra. Han har för det mesta ett hiskeligt tempo. Men det är roligt och inspirerande när det går framåt och jag ser att alla våra små övningspass ger framsteg.

Ett gäng lamm har åkt i veckan. Nästa vecka är det tänkt att de kvarvarande ska åka sista resan. Sen är årets lammomgång avklarad. Det känns skönt nu när det blivit så kallt. Det har varit lite segdraget i höst med allt regnande. Lammen orkar inte äta lika mycket när deras mat (betet) blir alltför blött. Så det har också gjort att årets första leverans till berederiet blev lite senare än vanligt. Jag har fått leveransbekräftelse från berederiet att jag får tillbaka skinnen v 50. Så de hinner alltså inte komma till årets julmarknader, men före jul finns det i alla fall skinn! Så den som väntar på något "gott" måste tyvärr vänta lite längre i år.

Idag ska jag till Boden på en skinnsömnadskurs som Hushållningssällskapet arrangerar. Ska bli så roligt att få träffa Gertrud Karlsson, vår "skinnfröken", igen! Och i helgen följer jag med Gertrud ned till Umeå för att vara hjälplärare då det är ett stort gäng kursdeltagare på den kursen. Det blir kul!

Inga kommentarer: