tisdag 3 januari 2012

God fortsättning!

 
Det har varit en lugn och stillsam julhelg och nyårshelg här på gården. Ja, så när som på den där Dagmar som ven i knutarna dagarna efter julafton! Även om man känner sig trygg i ett gammalt timrat hus så kan jag inte sova när det blåser så mycket att sängen på övervåningen skakar... Men tack och lov så stod allt pall på gården. Till och med växthuset som har isolerplast i tak och väggar, och som varit på vift tidigare år då höststormar rasat. Det var bra att det låg snö och tyngde på taket!

Jag har tagit det lugnt. Lagt upp benen och njutit. Dagarna före jul tenderar att bli stressiga trots att jag försöker släppa på "måsten". 
Ute i butiken slog vi rekord i sålda skinn på en vecka, nu före jul. Det är fantastiskt roligt att så många hittar hit och att efterfrågan på skinn är så stor.Vi har utökat besättningen de två senaste åren, men det släpar efter lite i och med att fler lamm sparats till livdjur. Så än är vi inte uppe i det antal skinn per år vi siktar mot. Det är en av anledningarna till att vi inte alltid har skinn på lager.
Lagerstatus just nu på de grå skinnen är att vi har ett plädklippt lammskinn (det på bilden ovan) samt ett långhårigt lammskinn. Vi har också två vita lockiga skinn kvar. De är rätt unika på det sättet att de kommer från våra vita får som är av korsningsras, vita och med lock och glans likt de gråa gotlandsskinnen.Vi har även några vita samt ett par svart/bruna skinn av korsningsras från Åsa Wallin i Ale. De är tätare i ullen än gotlandsskinnen och därför perfekta om man vill ha ett extra värmande skinn i barnvagnen eller sparklådan, eller för allt del under sin egen rumpa!

I början på mars kommer andra sändningen med skinn från berederiet. Då kommer det mer grå skinn. Jag kan ju även passa på att tipsa om några av mina kollegor i Fårgårdar i Norr också har gråa gotlandsfår och fin fina skinn, nämligen Anna-Carin i Avan (som även har en mysig gårdsbutik), Barbro i Kallax och Desirée i Lilla Edet (Överkalix).

1 kommentar:

Titti sa...

God fortsättning till er däruppe i norr. Här har vi också haft blåsigt i flera omgångar, fast ni har nog haft det värst med Dagmar, här är typ blött och översvämmat istället... Kul att det går bra med fåren och skinnen, de är verkligen fina skinnen.

Kram Titti