lördag 28 augusti 2010

En regnig dag på jobbet

När vi vägde igenom alla lammen i onsdags och plockade ut den första omgången med slaktmogna lamm så regnade det. Och inte har vi någon sådan avancerad våg som elektroniskt registrerar vikter utan det är manuell avläsning och anteckning av vikter på hederligt papper. Så vi hade paraply med oss.


Men det var jobbigt att försöka håll paraplyet och anteckna samtidigt, händerna räckte inte till. Så jag tog några remmar, de fungerar till nästan allt! Snyggt va!? Det fungerade i alla fall. Mor förevigade mig med mobiltelefonen.

Lammen har vuxit bra sen senaste vägningen och det känns bra. I torsdags åkte första gänget i väg med slaktbilen. De tackor som vi inte ska ha kvar, av olika anledningar, åkte också med det gänget. Lite sorgligt kändes det att skicka iväg en av dem, hon har varit så sällskaplig och snäll och alltid kommit fram och velat bli kliad. Men ena sidan av juvret har sinat och vi kan inte ha kvar en tacka med bara en fungerande spene när de i regel får två lamm per säsong. Jag hoppas hon är på en härlig äng i fårhimlen nu!

1 kommentar:

Maria sa...

Vilken fiffig anordning med paraplyet!