söndag 7 november 2010

Baggsläpp

I fredags ägnade jag och mor dagen åt att sortera tackorna in i rätt grupp. Med rätt grupp menar jag de grupper vi tänkt ut så att varje bagge får lagom många tackor och också att de inte är släkt med varandra. Vi har i år fyra baggar. Så det blev mycket flyttande. Men nu är alla tackor på rätt plats och igår släppte vi in baggarna till dem.
Så här såg det ut i fårhuset i går kväll. Lite dåligt med ljus så fotokvaliteten blir inte den bästa... Vi har förhöjt grindarna och satt presenning över. I fjol hade vi en ungbagge som hoppade över. I år ska de väl knappast fixa 1,60m!
I övrigt så är det ganska lugnt här på gården just nu. De sista lammen slaktades i slutet på oktober. Eftersom vi haft en rätt mild höst hittills så har det inte varit så slitsamt med frusna vattenhinkar etc. Men det är skönt att årets lammomgång är över. Nu ser vi fram emot nästa och vad våra nyförvärvade snyggingar kan åstadkomma! Här närmast i bild är Kalle och och bakom honom Bullen, båda från Västerbotten, när de fortfarande var på betet tillsammans med slaktbaggarna.

Härom dagen kom andra snöfallet för säsongen och det känns skönt att alla stängsel är nedplockade och allt som ska ställas undan till nästa betessäsong är installat. Nu börjar jag och mor förbereda oss inför stundande julmarknader genom att ägna mer tid inne och hantverka.
Här en liten aftonväska som jag sytt i höst. Den är i vadmal med pälskant, broderi och fodrad med bomullstyg.

I gårdsbutiken är det just nu få skinn kvar. Jag har några långhåriga och endast ett par med plädberedning (35mm lång ull). Vi väntar hem första leveransen av nybredda skinn från årets omgång i slutet av november.

Och just ja, ni som är fårägare, ni missar väl inte Lammtåget i Lövånger! Häng gärna med oss på studiebesök i Lövånger dagen därpå också. Mer info hittar ni här!

Inga kommentarer: