måndag 30 maj 2011

Lite trötter

Ja, det blir man allt! Så här efter en lamningsomgång. Och en massa bräkande tackor som ropar på mat i stallet så fort man visar sig. Och flasklamm som forcerar ätöppningen vid foderbordet och är runt fötterna på en mest hela tiden, utifall att det skulle vankas mjölk...

Så då är det skönt att få släppa ut fåren på bete. Jag och mor satte upp stängsel förra måndagen och på tisdagen fick de komma ut i hagen. Här ovan har första gänget kommit ut i hagen. Totalt har vi i år fått ca 150 lamm. Och det är knappt 80 tackor som har lammat. Nu har de varit ute en vecka. Och oj vad de äter! Snart måste vi flytta dem till ny hage!

Har ikväll gjort andra passet i den lilla fårhagen med Frost. Vi har sorterat ut fem tackor som inte har lamm till en liten träningsgrupp. Så nu har vi kommit igång lite med träningen som ska göra Frost till en fullfjädrad vallhund! Hittills har det gått över förväntan. Vilket är bra för mitt självförtroende också! ;) Men trött blir jag av träningen, även jag. Och då menar jag mentalt. Det är mycket nytt och intensivt. Men roligt! 

 
Två av Frosts kullsyskon var också med och tränade ikväll. De är också mestadels vita. Dumt nog tog vi igen gruppbild på syskonen. Men det ges nog fler tillfällen framöver. På bilderna är det syrran Fläcken som är i hagen och Frost tittar spänt på. 

Jag lovar att jag ska visa mer från tryckkursen, men det får bli en annan dag. Nu ska den här fårbonden gå och sova!

2 kommentarer:

Sal25 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marieberg sa...

Maj är verkligen en intensiv tid och stängsling m.m. till så många får som ni har är verkligen inte gjort i en "grisblink".
En vit border collie! Så ovanligt. Det ska bli roligt att följa hans framfart och träning med fåren.