måndag 16 maj 2011

Dagens göromål


Idag har jag på  förmiddagen varit ute och med fyrhjulingen. Vi har avverkat lite skog i vinter och en del grenar behövde plockas undan från åkerkanterna innan gräset hinner växa upp. Jag hann klart precis till regnet kom. Fyrhjulingen är nog fårbondens bästa vän. Det är så smidigt under sommarsäsongen när vi ska stängsla och vattna djur på bete mm. Men hunden då?, kanske någon undrar. Vallhunden måste väl vara fårbondens bästa vän? Jo, kanske. Men Frost har inte nått dit än. Han är bara på bubblarplats än så länge! ;)

Vi har kommit igång så smått med vårbruket också. Skönt att ha kommit igång lite nu eftersom båda jag och maken kommer vara borta nästa helg. Vi ska åka skilda vägar, jag på kurs och han på MaskinExpo. Mor får hålla ställningarna hemma på gården medan vi är borta.

Fem tackor är olammade. Två av dem är ungtackor. De kan lamma ända fram till första veckan i juni. Så vi får väl se om det blir några eftersläntare. Annars har vi i år haft rätt samlad lamning, vilket känns bra.
 

Nu ska jag gå ut till fårhuset en sväng och mata de tre flasklamm som vi har i år. Jag har som plan att introducera lammbaren/hinken, men hittills så har två av dem varit lite dåliga på att ta nappen och suga. Så vi tragglar på med flaskorna ett tag till, tills vi känner att det fungerar.

1 kommentar:

Annelie sa...

Det är ganska trevligt att ge nappflaska men sedan väldigt skönt när de kan börja med baren istället, mitt flasklamm har precis fattat hur det fungerar!