fredag 8 juni 2012

Bete och blötväder

För två veckor sen släppte vi ut fåren på bete. Som alltid är det skönt att få ut dem ur fårhuset. Det märks att tackorna längtar ut. I år har vi dessutom haft ovanligt mycket lamm som lärt sig krypa upp på foderbordet vilket är både irriterande, då vi snavar på dem när vi ska fodra samt att de ibland förirrar sig bort från sin mamma, och dessutom gör sina behov i mammornas mat... inte något vidare bordsskick!

Lilla medhjälparen och mor
Sommarvärmen låter vänta på sig och den första hagen var ganska snabbt avbetad. Nu är de på andra betet. Och veckan som gått har det regnat mer eller mindre oavbrutet. Det började med ett par dygn då det kom över 100mm regn. Väldigt ovanligt för den här årstiden. Vi hade precis börjat med vårbruket men nu blev det tvärstopp. Och det lär dröja innan det torkat upp så pass att vi kan fortsätta. Jag minns höstens regnande och bäcken som svämmade över och kan inte låta bli att undra vad som hänt med vädret. 

Traktorn vår har idag varit på annat jobb. Våra grannars yngsta flicka har tagit studenten och som brukligt har alla klasser åkt runt stan på vagnar. Vi höll oss dock hemma. Det är tillräckligt med folk i stan ändå! Ikväll har vi kunnat njuta av solen och för första gången på länge ser vi blå himmel. SMHI verkar spå mer regn till veckan, men jag hoppas att det inte stämmer. Nu vill vi ha sommarvärme!

1 kommentar:

Maria sa...

Jag kollar smhi flera gånger om dagen. Börjar bli en osund väntan på sol och värme!